14 iulie 2024, 16:19

META, compania-mamă a Facebook, dă afară 11.000 de angajați. Cu ce explicații vine Mark Zuckerberg

A venit momentul ”concedierilor istorice” și la Meta, compania-mamă a Facebook. Miercuri a făcut anunțul: 11.000 de angajați sunt pe făraș. Este cea mai importantă reducere de personal din istoria sa.

Concedierile intervin în condiţiile în care Meta se confruntă cu o serie de provocări la adresa activităţii sale de bază şi face un pariu incert şi costisitor pe pivotarea către metavers, transmite CNN.

Au trecut doar câteva zile de la anunțul privind concedierile masive de la Twitter, după preluarea de către Elon Musk. Decizia Meta vine și pe fondul unei serii de concedieri la alte firme de tehnologie, întregistrate în ultimele luni, pe măsură ce sectorul reacţionează la inflaţia ridicată, la creşterea ratelor dobânzilor şi la temerile legate de o recesiune iminentă.

Ce spune Zuckerberg

„Astăzi vă împărtăşesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta”, a scris directorul general Mark Zuckerberg, într-o postare pe blog adresată angajaţilor.

„Am decis să reduc dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 13% şi să renunţ la mai mult de 11.000 dintre angajaţii noştri talentaţi”, a adăugat el.

În septembrie, Meta avea peste 87.000 de angajaţi.

Activitatea principală de vânzări de reclame a Meta a fost afectată de modificările privind confidenţialitatea implementate de Apple, de bugetele mai restrânse ale agenţilor de publicitate şi de concurenţa sporită din partea unor rivali mai noi, precum TikTok.

Odată evaluată la peste 1.000 de miliarde de dolari, valoarea de piaţă a Meta a scăzut de atunci la aproximativ 250 de miliarde de dolari.

„Ştiu că este greu pentru toată lumea şi îmi pare rău în special pentru cei afectaţi”, a adăugat Zuckerberg.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol