6 septembrie 2023, 22:30

Meta Verified. După Musk, și Zuckerberg vinde “buline albastre”

Meta Platforms a anunţat duminică, printr-o postare pe Facebook a lui Mark Zuckerberg, că testează un serviciu de abonament lunar, numit Meta Verified, care le va permite utilizatorilor să-şi verifice conturile folosind un ID guvernamental şi să obţină o “insignă albastră”.

Pachetul de abonament pentru Instagram şi Facebook va avea un preţ începând de la 11,99 dolari pe lună pe web sau 14,99 dolari pe lună pe sistemul Apple iOS.

Meta Verified va fi lansat în Australia şi Noua Zeelandă săptămâna aceasta, urmând să aibă loc lansări ulterioare  în alte ţări.

Incursiunea Meta în serviciile de abonament urmează celei a Twitter, care a anunţat luna trecută că Twitter Blue va avea un preţ de 11 dolari pe lună.

Ceea ce spune (sau ascunde) Mark Zuckerberg în spatele unui comunicat cu un narativ pozitiv este că, de fapt, compania sa a eșuat în verificarea identității clienților iar acum îi face pe aceștia să plătească pentru ceva care ar fi trebuit să fie o nevoie de bază și nu un avantaj.

Altfel spus, marile corporații transferă responsabilitatea de la producător la client, dar nu uită să ambaleze totul cu o fundiță pentru cadouri.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol