4 martie 2024, 23:19

Meta vrea să lanseze o aplicație care să rivalizeze cu Twitter

Meta, firma mamă a Facebook și Instagram, lucrează la o aplicație de sine stătătoare pentru o rețea socială bazată pe text.

Aceasta ar putea rivaliza atât cu Twitter, cât și cu concurentul său descentralizat, Mastodon.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru BBC: „Explorăm o rețea socială descentralizată de sine stătătoare pentru schimbul de actualizări de text. Credem că există o oportunitate pentru un spațiu separat în care creatorii și personalitățile publice pot împărtăși actualizări punctuale despre interesele lor”.

Strategie

O aplicație asemănătoare Twitter ar permite Meta să profite de haosul actual din cadrul companiei conduse de Elon Musk, unde reducerile de costuri au fost galopante.

Twitter se luptă să își păstreze baza de publicitate de la preluarea platformei de către Elon Musk la sfârșitul anului trecut.

Potrivit MoneyControl, noua aplicație are numele de cod P92 și va permite utilizatorilor să se conecteze prin intermediul acreditărilor lor existente de pe Instagram.

Aplicația Meta se va baza pe un cadru similar cu cel care alimentează Mastodon, un serviciu asemănător cu Twitter care a fost lansat în 2016.

Noua aplicație va fi descentralizată – nu va putea fi gestionată după bunul plac al unei singure entități, nu va putea fi cumpărată sau vândută.

Planurile Meta vin într-un moment în care cea mai mare platformă a sa, Facebook, se luptă să atragă atenția unui public mai tânăr.

Aplicația sa de partajare de videoclipuri, Instagram, se confruntă, de asemenea, cu o concurență acerbă, deoarece creatorii de conținut sau influencerii de succes abandonează platforma pentru TikTok.

Nu este clar când Meta va lansa noua aplicație.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol