CITIRE

METEO. Apar ploile în weekend. Ce zone sunt vizate...

METEO. Apar ploile în weekend. Ce zone sunt vizate

Problemele cauzate de vreme nu vor dispărea curând. Temperaturile cresc tot mai mult, dar apar și ploile.

Astăzi norii se vor aduna şi vor aduce ploi slabe, trecătoare, prin regiunile estice, sud-estice şi centrale, iar spre seară, în cele nordice. Riscul de inundaţii va rămâne ridicat în special în sudul ţării. Temperaturile vor fi plăcute, vor trece de 10 grade în majoritatea zonelor şi vor urca la 15 la 16 grade în special în Oltenia, potrivit ANM.

Vremea caldă va fi prezentă inclusiv la începutul săptămânii viitoare.

Termometrele vor indica până la 18-19 grade Celsius în regiunile sudice. Ploile vor lipsi la început de weekend, dar vor apărea duminică dimineaţă în jumătatea de vest, apoi se vor extinde şi în nordul şi centrul ţării, pentru ca luni, să cuprindă aproape toate zonele. La altitudini mai mari vor mai fi şi fulgi de zăpadă, iar vântul va rămâne activ pe creste. Dimineaţa şi noapte va fi ceaţă mai ales în zonele joase din sudul şi din estul ţării.

sursa: ukr.media

În Bucureşti, soarele va deveni tot mai generos şi temperaturile vor creşte pe măsură, cu valori maxime de 14-15 grade. Vremea va fi frumoasă în Capitală până la sfârşitul săptămânii. Norii vor apărea duminică noaptea, iar ploile se vor înmulţi în cursul zilei de luni. Cu toate acestea, temperaturile nu vor avea prea mult de suferit şi vor fi maxime de 16-17 grade Celsius, cu un grad mai puţin faţă de duminică.

La munte va fi cald, aşa că stratul de zăpadă va scădea rapid şi va duce la creşterea debitelor râurilor. În plus, vor fi ploi, lapoviţă şi ninsori la început de weekend la peste 1.500m altitudine, apoi în majoritatea masivelor din vest şi nord, iar luni în aproape tot spaţiul montan.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.