CITIRE

METEO. Cod galben de frig, ploi și ninsori începân...

METEO. Cod galben de frig, ploi și ninsori începând cu acest weekend

Vineri meteorologii au emis două atenţionări cod galben pentru toată ţara. Ploile se vor înmulţi la început de weekend, apoi, pe măsură ce vremea se va răci rapid, acestea se vor transforma în ninsoare, iar vântul va deveni tot mai puternic, potrivit ANM.

Prima atenţionare va fi în vigoare de mâine, ora 14:00, până duminică dimineaţă. În acest interval, precipitaţiile se vor intensifica la început în vestul şi nord-vestul ţării unde vor fi predominant ploi, apoi şi în centrul şi nord-est. Va ninge în special în nordul Moldovei şi în Carpaţii Orientali, va fi risc de polei, apoi acolo se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă acumulate vor depăşi 25 l/mp şi, izolat 40..50 l/mp.

Vântul va sufla cu mai mult de 55 km/h în cursul zilei în vest, iar noaptea, în sud-est. Pe creste va fi viscol.

sursa: irishmirror.ie

Pe parcursul zilei de duminică va fi în vigoare o a doua atenţionare cod galben care vizează sudul, centrul şi estul ţării. Va ninge la început în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali, apoi ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi în Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei.

În schimb, în Oltenia şi Dobrogea vor predomina ploile. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, izolat 40 l/mp. Temperaturile vor scădea rapid, iar cel mai frig va fi în jumătatea nordică a Moldovei unde maximele nu vor trece de Minus 4 grade Celsius.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.