CITIRE

METEO. Cod galben de vânt și ploi abundente în ace...

METEO. Cod galben de vânt și ploi abundente în acest weekend

Codul va intra în vigoare mâine dimineață la ora 9.00 și va rămâne valabil până duminică seara la ora 23:00. Primul fenomen care-și va face simțită prezența va fi vântul care, încă de mâine dimineață, va afecta Banatul, Crișana, Maramureșul, cea mai mare parte a Transilvaniei, și de sâmbătă spre duminică și Oltenia. Vitezele vântului în cursul zilei de mâine vor fi în general cuprinse între 55 și 60 km/h, dar în zona montană, în special în zona Carpaților Meridionali la altitudini mari de peste 1500 m, rafalele pot depăși 100 km/h.

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 30-40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină, potrivit ANM.

sursa: telegraf.uz

În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Toate fenomenele vor slăbi în intensitate pe parcursul nopții de duminică și nu se vor desfășura și săptămână viitoare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.