CITIRE

METEO. Se întoarce iarna. Cum va arăta vremea în u...

METEO. Se întoarce iarna. Cum va arăta vremea în următoarele zile

Vremea caldă, de primăvară nu a durat prea mult, iarna întorcându-se în aproape toată țara. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute pentru acest sfârșit de weekend și două avertizări cod galben de lapoviță și ninsori pentru zona de nord-vest a țării.

Până duminică la ora 8:00 va fi în vigoare o informare meteorologică cod galben, ce vizează ploile însemnate cantitativ. Zonele vizate sunt Banatul, Crișana, Maramureșul, sud-vestul Transilvaniei și zona Carpaților Occidentali.

În aceste zone sunt așteptate a se acumula cantități de apă ce local vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

sursa: romaniatv.net

Totodată de duminică, de la ora 8:00 dimineața și până la 23:00 intră în vigoare mesajul al doilea, tot o atenționare meteorologică cod galben. Vizată de această dată e jumătatea sud-estica a teritoriului, unde sunt așteptate precipitașii pe arii exinse, vorbim de ninsori în nordul Moldovei și zona Carpaților Orientali, precipitații mixte la început în Transilvania și Muntenia, apoi predominant sub formă de ninsoare și mai ales ploi în Oltenia și Dobrogea.

Până spre sfârșitul săptămânii viitoare, vremea va fi una deosebit de rece pentru această perioada a anului și asta pentru că urmeaza a se înregistra valori de temperatură cu 10, chiar 15 grade mai coborâte decât normele perioade, potrivit ANM.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.