31 martie 2020, 13:11

METEO. Vremea se schimbă drastic în următoarea săptămână

Meteorologii au prezentata prognoza pentru perioada 7 – 18 martie. Astfel se anunţă o încălzire accentuată a vremii, cu temperaturi care vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, mai ales în jurul datei de 11 martie. Probabilitatea de producere a precipitaţiilor va fi ridicată, pe arii extinse, pe toată durata intervalului, în majoritatea regiunilor. Totuși, în Moldova, la începutul intervalului, dimineţile vor continua să fie geroase.

Potrivit ANM, în Banat, se va înregistra un proces de încălzire, ce va determina o creştere a mediei temperaturilor până la aproximativ 17-18 grade la final de săptămână. Minimele termice nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în creştere, de la -7 la -6 grade la începutul intervalului, până la aproximativ 6 grade în jurul datei de 11 martie, când vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului.

În Transilvania, vremea se va încălzi accentuat în prima săptămână a intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va creşte de la 5 la 14 grade în acest interval, iar cea a valorilor termice nocturne, de aproximativ -11 grade la început, va atinge 0 grade între 7 şi 10 martie, şi chiar 3-4 grade pe 11 şi 12 martie.

sursa: debihaden.co.uk

În Moldova, vremea va fi rece, geroasă dimineaţa la începutul intervalului şi va intra apoi într-un proces de încălzire, urmând ca în data de 11 martie mediile maximelor şi minimelor să se situeze peste normele perioadei. Astfel, media maximelor va creşte de la 0 la 1 grad pe 7 martie spre aproximativ 12 grade în zilele de 11 şi 12 martie, iar minimele de la -14 grade în prima zi a intervalului spre 3-4 grade în datele de 11 şi 12 martie.

Şi în Dobrogea vremea va intra într-un proces de încălzire. Maximele termice vor creşte de la valori medii de 2 grade în prima zi a intervalului spre 12-13 grade în data de 12 martie. Evoluţia temperaturilor minime va fi similară cu a valorilor maxime, astfel încât media temperaturilor nocturne va creşte de la -7 grade în data de 5 martie spre valori în jurul a 6 grade în zilele de 12 şi 13 martie. Şi în această zonă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată.

În Muntenia, procesul de încălzire a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi medii mai ridicate decât cele normale, ajungând până la 15 – 16 grade, în jurul datei de 11 martie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în intervalul 7 – 8 martie şi, din nou, în intervalul 11 – 15 martie.

În Oltenia, în intervalul 7 – 12 martie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind caldă pentru această perioadă a anului. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în perioada 5- 9 martie, apoi între 11- 14 martie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.