25 aprilie 2024, 18:50

Metoda chinezească de testare rectală a ajuns în Europa. Care este prima țară care o introduce

Dacă vi se părea că testul RT-PCR nazal, realizat prin introducerea unui tampon în nas, este neplăcut, înseamnă că nu ați aflat încă despre noua metodă de testare introdusă în China, despre care am relatat AICI. Profesioniștii din domeniul sănătății adoptă alte metode, mai puțin atrăgătoare, de detectare a coronavirusului. După China, testele rectale Covid-19 încep să fie efectuate și în Spania.

Deocamdată, într-o provincie

Testarea rectală este prescrisă unor pacienți din Galiția, o regiune din nordul Spaniei, potrivit CTRVG, citat de Huffington Post France. Știrea a fost confirmată și de ministrul Sănătății din regiunea Galiția.

Testele rectale „sunt efectuate pacienților în stare critică care au nevoie de intubare, prin urmare nu pot primi teste RT-PCR nazale”, a declarat pentru El Correo un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Galiția.

Mai puțin invazive

Măsura nu a fost încă extinsă la nivel național. „Nu folosim încă tampoane anale”, a declarat o asistentă medicală a Spitalului Velma din Sevilla, Andaluzia. „Dar cred că aceste teste sunt mai puțin invazive decât tampoanele nazale”, adaugă asistenta.

În China, unde testele rectale sunt folosite încă din martie, potrivit Global Times, o publicație afiliată Partidului Comunist Chinez, tampoanele rectale sunt rezervate în prezent subiecților cu risc și călătorilor care sosesc din străinătate, scrie Huffington Post France.

Testul rectal este de interes pentru profesioniștii din domeniul sănătății, deoarece „crește rata de depistare a persoanelor infectate”, spune pentru CCTV medicul Li Tongzeng, de la spitalull You’an din Beijing. Coronavirusul este mai prezent în anus sau scaun decât în ​​tractul respirator.

S-ar evita testele fals negative

Testele anale ar face posibilă evitarea testelor fals negative, în special în cazul purtătorilor asimptomatici sau care au o încărcătură virală mică.

„Tampoanele pentru gât și nas rămân cele mai eficiente în detectarea Covid-19, o boală care afectează tractul respirator și nu sistemul digestiv”, spune Yang Zhanqiu, de la Universitatea Wuhan.

Acceptabilitatea și fezabilitatea pe scară largă a testelor rectale par problematice. Lu Hongzhou, directorul Centrului Clinic pentru Sănătate Publică al Universității Fudan, admite că testele anale nu pot fi utilizate ca parte a testarii în masă. O limită pe care autoritățile sanitare spaniole vor trebui să o ia în considerare.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol