18 septembrie 2020, 17:06

Metoda inedită a italienilor de a ieși din casă în plină pandemie de coronavirus

Italia înregistrează un bilanț negru. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 ajungând la peste 69.000, iar numărul deceselor la 6.820.

Fiind în carantină, oamenii pot ieşi din casă doar pentru câteva motive: să cumpere alimente de strictă necesitate, să meargă la serviciu, la medic sau să-şi plimbe animalele de companie. Oamenii cu câini au voie să iasă, dar nu se pot depărta prea mult de locuinţă. În ultima vreme însă, au apărut cazuri cu necuvântătoare închiriate de italieni care încearcă să păcălească legea, susține stirileprotv.ro.

Chiar în dimineaţa asta, când eram la coadă la farmacie, un domn mi-a spus că cineva care ieşise cu căţelul a fost verificat (de carabinieri, n.r.) şi au descoperit că era la 5 kilometri depărtare de casă. Acest comportament nu are niciun sens. Dacă ieşim atâta afară, o să ne îmbolnăvim şi atunci cine o să aibă grijă de aceste animale? Sunt destui şi cei care au renunţat să mai iasă.”, a povestit un proprietar de câine.

Clinicile veterinare sunt deschise, dar acceptă doar urgențe.

Unele persoane se gândesc că izolarea înseamnă “nu am nimic de făcut, e un moment bun să merg cu câinele la veterinar”. Văd mulţi oameni plimbându-se mult cu câinii, mai mult decât o făceau înainte. Aşa că, probabil aşa e, se folosesc de acest pretext cu plimbatul câinilor. Dar cred că mai grav e faptul că oamenii nu au înţeles cât de gravă e situaţia.”, a spus un veterinar din Roma.

sursa foto: thehill.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.