5 septembrie 2023, 14:16

Micii producători locali, reuniți pe platforma Via Profi

Producători locali din România se regăsesc de acum reuniți pe platforma Via Profi, prin care oricine poate ajunge să-i cunoască și astfel să se bucure de gustul rețetelor tradiționale. Vorbim despre mici afaceri. Practic, cei care vând la poarta casei și nu au timp să vină la piață pentru comercializarea produselor se înscriu gratuit pe platformă, aceștia sunt verificati și în cel mai scurt timp consumatorii pot găsi produsele pe platformă.

Pr inVia Profi.ro oricine poate ajunge să-i cunoască și astfel să se bucure de gustul autentic românesc păstrat de artizani culinari care aduc rețete tradiționale sau caută să integreze unele noi în patrimoniul gastronomic național.

În mai puțin de șase luni de când Profi, companie românească, a declanșat în piață  proiectul, acesta a ajuns să cuprindă peste 200 de producători locali din 10 județe astfel că acum oricine dorește poate începe cu ușurință o călătorie a gustului bun prin toată România. În perioada următoare, Via Profi va oferi o imagine  din ce în ce mai amplă a României gustului autentic tradițional din toate județele, scrie Ziua de Vest.

Accesibilă gratuit, platforma via-profi.ro permite căutarea și contactarea directă a producătorilor, grupați pe domenii și județe. Pentru cei care vor să se lase inspirați de gusturi noi și de producători care pun suflet, prima pagină a platfomei oferă recomandări vizuale, cu imagini mari și sugestive. La fiecare nouă accesare a platformei, apar noi recomandări pentru o explorare cât mai generoasă a României gustului bun.

„Via Profi este un instrument de explorare culinară care te însoțește prin țară și te ajută să descoperi oameni pasionați și dedicați, care îți oferă ocazia să le treci pragul și să le guști bunătățile! Călătorind local, mâncând sănătos, trăind și spunând mai departe povestea acestor experiențe contribuim cu toții la continuarea tradițiilor într-un mod sustenabil și cu grijă față de noi toți și față de natură,” afirmă Călin Costinaș, Directorul General adjunct Profi. “Via Profi este drumul imaginar care leagă întreaga Românie prin intermediul artizanilor săi culinari și ne ajută nu doar să pornim într-o altfel de călătorie, ci și să susținem un stil de viață sănătos pentru noi și pentru economia locală.”

Zilnic, produse delicioase și sănătoase de la micii producători locali se nasc în gospodării, ferme sau mici afaceri de familie. De multe ori acestea rămân necunoscute în afara comunității locale. Creatorii lor găsesc cu greu resurse și ajutor pentru a ajunge cu ele la cât mai mulți consumatori care i-ar putea ajuta să-și continue activitatea și să păstreze metodele naturale, tradiționale de preparare. Profi schimbă de acum povestea micilor producători locali, implicându-se direct în întregul proces – de la pregătirea produselor pentru vânzare, oferind consiliere și suport complet, până la promovare și încurajarea cât mai multor români să descopere gustul autentic românesc și pe artizanii lui.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol