20 mai 2024, 5:00

Microsoft amână pe termen nedefinit revenirea angajaților la birourile din SUA din cauza răspândirii coronavirusului

Revenirea la munca în birou, după mai bine de un an de home office, din cauza pandemiei, se face cu greutate și cu picătura, la nivel mondial. Sunt încă multe companii care nu se grăbesc să își cheme angajații la birou.

Una dintre ele este Microsoft, care a anunțat că va amâna pe termen nedefinit redeschiderea sediului său din Redmond, Washington, și a celorlalte birouri ale sale din Statele Unite din cauza răspândirii coronavirusului în SUAă, relatează CNBC.

Compania fondată de Bill Gates nu a oferit un alt termen de revenire la birouri după ce a renunțat la data de 4 octombrie, anunțată inițial în luna august.

Decizia, care va afecta peste 103.000 de angajați ai Microsoft din SUA, reflectă abordarea prudentă adoptată de marile companii tech americane vizavi de readucerea la birouri a angajaților după ce numărul de infecții și decese cauzate de COVID-19 a început din nou să crească.

În luna august, după ce situația pandemică a început să se înrăutățească din nou, Amazon a anunțat că angajații săi de la birourile din SUA și alte câteva țări vor fi nevoiți să se întoarcă fizic la muncă doar din ianuarie 2022.

La fel ca Amazon, reprezentanții Facebook au anunțat că revenirea la birouri nu va avea loc înainte de 2022, ceea ce înseamnă că numeroși angajați ai celor două companii, precum și ai Microsoft, vor ajunge să lucreze de acasă timp de aproape doi ani.

Sursa foto: ft.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol