29 martie 2024, 4:38

Migrarea către predarea online ar putea modifica programa școlară. Ce spune ministrul Educației

Capitala este deja în scenariul roșu, iar elevii au parte de școala online, dar situația în țară nu este foarte departe de această variantă extremă, date fiind cifrele îngrijorătoare privind numărul infectărilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Situația din teren, cu modificările de la o zi la alta în materie de scenarii, obligă autoritățile să se pregătească pentru cazul extrem, în care învățământul va fi obligat să treacă în sistem online.

Programa școlară va fi modificată, dacă trec toți online

Programa școlară va fi modificată, “dacă vom fi nevoiți cu toții să trecem în sistem online”, potrivit declarației ministrului Educației, Monica Anisie, făcută la Realitatea TV.

Oficialul a spus că “trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atât timp cât este necesar”, întrebată de moderatoarea emisiunii dacă am fi pregătiți pentru predare online pe întreg anul școlar.

Ministrul a dat exemplu perioadei din primăvară-vară, când a scos din programa pentru Evaluarea Națională 2020 și din cea pentru Bacalaureat 2020 materia care s-ar fi studiat în semestrul al II-lea al anului școlar trecut.

Ce reprezintă programa școlară și cum arată ea în prezent

Programa şcolară este una dintre componentele curriculumului naţional. Este cel mai important document şcolar/instrument de lucru al cadrului didactic, explică edupedu.ro.

Programa stabileşte, pentru fiecare disciplină, oferta educaţională (obiective/ competenţe şi conţinuturi ale învăţării) propusă spre realizare în timpul stabilit prin planul-cadru.

Programele şcolare pentru învăţământul primar şi gimnazial au următoarele componente:
– notă de prezentare,
– obiective-cadru,
– obiective de referinţă însoţite de exemple de activităţi de învăţare,
– conţinuturi ale învăţării,
– standarde curriculare de performanţă.

Programele şcolare pentru învăţământul liceal au următoarele componente:
– notă de prezentare,
– competenţe generale,
– competenţe specifice şi conţinuturi ale învăţării asociate acestora,
– sugestii metodologice.

Programele școlare în vigoare pot fi consultate AICI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol