5 decembrie 2023, 17:24

Milenialii, supuși la riscurile morții cauzate de disperare

Un raport publicat de două grupuri de sănătate publică relevă faptul că în ultimii zece ani s-au înregistrat din ce în ce mai multe morți cauzate de droguri, suicid sau alcool.

Între 2007 și 2017, decesele legate de consumul de droguri au crescut cu 108% în rândul adulților cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, în timp ce decesele legate de consumul de alcool au crescut cu 69%, iar sinuciderile au crescut cu 35%, potrivit raportului.

Tinerii au de obicei mai multe șanse ca adulții să manifeste comportamente de asumare a riscurilor – inclusiv consumul de droguri și alcool – datorită stadiului lor de dezvoltare. Dar raportul susține că există, de asemenea, un număr de factori care afectează milenialii, inclusiv factorii financiari.

Generațiile actuale raportează rate mai mari de depresie și anxietate decât generațiile anterioare. Deși nu există niciodată o singură cauză de sinucidere, sănătatea mintală este considerată un factor de risc principal.

Raportul oferă o serie de recomandări pentru încetinirea acestor creșteri îngrijorătoare, printre care sunt incluse tratamentul și screening-ul pentru sănătatea mintală și tulburările de consum de substanțe mai accesibile și o parte din asistența medicală de rutină; prioritizarea programelor de prevenire; ceea ce face mai ușoară și mai accesibilă pentru tineri obținerea unei asigurări de sănătate bună; implementarea mai bună a monitorizării abuzului de droguri și impozitarea în continuare a alcoolului pentru reducerea vânzărilor.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol