14 iunie 2021, 5:21

Ministru, amendat, pentru că la propria căsătorie nu a respectat distanțarea socială!

Chiar așa! Până la urmă, de ce te-ai mai însura în vremurile astea? Ditai ministrul Justiției din Olanda a pățit-o.

Articulat fără discuții

Parchetul olandez a informat vineri că i-a aplicat o amendă ministrului Ferdinand Grapperhaus, care, cu ocazia căsătoriei sale în luna august, a încălcat măsura de distanţare socială impusă contra răspândirii noului coronavirus.

”Ministerul Public i-a aplicat o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că acesta a încălcat regulile împotriva coronavirusului cu ocazia căsătoriei sale, la 22 august”, a comunicat instituţia.

Poze pe rețelele de socializare și în presă

Ferdinand Grapperhaus a făcut obiectul a numeroase critici după publicarea în presă a unor fotografii de la căsătoria sa, unde apare alături de zeci de invitaţi, fără a respecta distanţarea socială. În zadar și-a cerut scuze, căci rețelele de socializare au fost asaltate de fotografii.


Mai mulţi deputaţi şi politicieni ai partidelor din coaliţia de guvernare au fost de părere că ministrul Justiţiei şi-a pierdut orice credibilitate prin încălcarea unor măsuri a căror necesitate a repetat-o neîncetat.

A regretat și a cerut scuze

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus să-şi exprime, vizibil emoţionat, regretele, cu prilejul unei dezbateri în Camera Inferioară a Parlamentului.

Amenda dictată pentru ”încălcare vizibilă” a distanţării sociale trebuie să servească ”credibilităţii” aplicării măsurilor pentru care Grapperhaus este ”figura emblematică”, a explicat parchetul.

Reguli stricte

De la debutul epidemiei, guvernul olandez insistă pe regula de păstrare a unei distanţe de 1,5 metri între cetăţeni.

Olanda, unde numărul de noi infectări este în creştere, a raportat până acum un total de 84.778 de cazuri, dintre care 6.258 de decese, amintește agerpres.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.