15 aprilie 2024, 2:11

Ministrul Educației, despre reînceperea cursurilor: Nicăieri nu s-a luat măsura înghețării anului școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță ce se va întâmpla cu examenele naționale și când se vor reîncepe cursurile în România.

Aceasta susține că sunt realizate mai multe scenarii în ceea ce privește revenirea elevilor și a studențiilor la cursuri.

În funcție de evoluția situației referitoare la pandemia din România, noi vom reveni la cursuri în momentul în care Comitetul pentru Situații de Urgență ne va spune că atât elevii cât și cadrele didactice nu se află într-un pericol în momentul în care vom reveni în spațiul școlii.”, a spus Anisei, conform antena3.ro.

Ministrul Educației mai transmite că în cazul în care starea de urgență nu se prelungește, examenele se vor ține în luna iulie. Dacă se va prelungi se va lua o altă măsură astfel încât, elevii și studenții să-și poată încheia anul școlar cu bine.

”De altfel, ieri am semnat și Ordinul de ministru cu privire la programele pentru examene și el va fi publicat în Monitorul Oficial. Programele pentru evaluare națională și examenul de bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea. Așa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educației, prin consultare cu partenerii noștri educaționali, conținuturile pentru examenele naționale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea.

Iar în cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susțină vor conține numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise școlile”, a adăugat ministrul.

Așa cum am mai precizat am fost în contact cu toți miniștrii Educației din cadrul Uniunii Europene, nicăieri nu s-a luat măsura înghețării anului școlar, ci s-au găsit soluții în așa fel încât materia să fie transferată către anul școlar următor sau alte soluții în funcție de timpul în care vom reveni la cursuri.

În momentul în care Comitetul pentru Situații de Urgență ne spune că putem reveni în siguranță și că nu este pusă în pericol sănătatea copiilor și a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie să îl adoptăm în momentul revenirii la cursuri”, a concluzionat Anisie, conform sursei citate.

Președintele Klaus Iohannis este așteptat să anunțe marți semnarea decretului de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol