23 iunie 2024, 14:06

Ministrul Educaţiei vine cu lămuriri despre examenele naționale: Li se va lua temperatura

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunță cum se vor derula examenele naționale, menționând că va fi o procedură pentru cursurile de pregătire.

Este o procedură la care ne-am gândit, poate va suferi unele modificări (…); îi şi familiarizăm pe elevi cu procedura, îi învăţăm de fapt cum anume ar trebui să se comporte şi la examenele naţionale vom urma acceaşi procedură„, a declarat ministrul, conform agerpres.ro.

Elevilor li se va lua temperatura, după care vor parcurge un culoar bine definit de unitatea de învăţământ, iar elevii vor fi în grupe de zece și se va stabili un program, să nu se întâlnească cu alte grupe .

De exemplu, dacă la ora 9 vin primii 10 elevi, la 9,20 să vină următoarea grupă de zece elevi, pentru că la intrarea în şcoală, la poarta şcolii, va fi întâmpinat elevul de către un cadru medical, i se va lua temperatura, după care elevii vor parcurge un culoar bine definit de către unitatea de învăţământ prin curtea şcolii, vor ajunge în faţa uşii. Vor avea acolo covoraşe de dezinfectant. Vor pătrunde în unitatea de învăţământ, în care se va realiza dezinfectarea interiorului, igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului şi a elevilor vor fi deschise pentru aerisire ferestrele (…); vor merge să se spele pe mâini, vor primi dezinfectant, vor primi măşti asigurate de Ministerul Educaţiei„, a spus Anisie.

În sala de curs nu vor intra mai mult de 10 elevi şi un cadru didactic.

Vor rămâne în sala respectivă două ore, dacă sunt clasa a VIII-a, trei ore, dacă sunt clasa a XII-a sau a XIII-a pentru aceste lecţii de pregătire, care, repet, sunt opţionale. Părintele decide dacă-l lasă pe copil să vină la aceste cursuri de pregătire pentru examenele naţionale. O oră de curs va dura 50 de minute, va urma o pauză de 10 minute. (…) După ce se încheie cursurile, vor fi conduşi elevii de către cadrul didactic spre ieşire, vor arunca masca pe care au folosit-o în timpul cursurilor şi vor primi de la şcoală o altă mască şi vor pleca acasă„, a mai precizat aceasta.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol