17 iunie 2021, 12:19

Ministrul francez al Afacerilor Europene face reclamă cafenelei Capșa din București

Prietenia și relațiile dintre Franța și România sunt vechi și statornice, după cum bine se știe. O dovadă în plus vine acum din partea unui ministru francez, care nu face decât să confirme cele enunțate anterior.

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, notează în pagina sa de Facebook faptul că o ”reclamă” inedită la o celebră cafenea din București apare pe pagina de Instagram a ministrului francez al Afacerilor Europene.

”Când ministrul francez al Afacerilor Europene face reclamă României pe pagina sa de Instagram. Clement Beaune a postat azi dimineață o poză cu rezonanțe istorice : cafeneaua Capsșa și semnificația ei pentru relația franco-română, pentru lumea culturală bucureșteană, pentru mutarea accentului de la Orient către Occident. Sau, cum spunea George Steiner : “desenați harta cafenelelor și astfel veți avea harta Europei”, scrie Luca Niculescu.

Clement Beaune a postat o fotografie mai veche a cafenelei Capșa, cu mesajul: ”Legată intim de Franța și situată pe un bulevard istoric al Bucureștiului, în inima ”micului Paris”, cafeneaua Capșa s-a deschis în 1852. În România, această cafenea a devenit celebră pentru producerea unui tort de ciocolată numit Joffre, în onoarea mareșalului francez. Devenită centru al întâlnirilor între personalități ale lumii politice, artistice, culturale sau jurnalistice, cafeneaua Grigore Capșa este cea care a eclipsat parfumul oriental, lăsând loc gustului occidental, obișnuind (lumea) cu torturi de ciocolată, ganache și bomboane în loc de baclava și sarailii”.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Clément Beaune (@clement.beaune)

Despre povestea Casei Capșa și a celebrei prăjituri Joffre, editiadedimineata.ro v-a relatat pe larg în acest articol, pe care vă invităm să îl recitiți:

Povestea prăjiturii româneşti încărcate de istorie, create în onoarea unui mareşal francez diabetic


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.