24 ianuarie 2023, 2:22

Misterul dispariției stewarzilor PIA în Canada

Pentru cei familiarizați cu România anilor 80, nu e tocmai un mister ceea ce urmează să vă relatăm. În acei ani, mulți angajați ai companiilor statului român profitau de ocazia rarisimă de a călători într-o țară din Vest și nu se mai întorceau acasă.

Patru decenii mai târziu, sunt destui oameni pe planetă care trăiesc cu aceeași dorință de libertate și sete de democrație.

La 14 octombrie 2022, un însoțitor de zbor al companiei Pakistan International Airlines (PIA) a dispărut pe aeroportul din Toronto.

Echipajul sosise din Islamabad cu o aeronavă Boeing 777 și urma să petreacă două nopți la Toronto, înainte de a se întoarce în capitala Pakistanului. Unul dintre stewarzi nu s-a mai prezentat la zborul de întoarcere.

Echipajul a declarat că a pierdut contactul cu acesta imediat după controlul de pașaport de la sosire. Cum echipajul se deplasează aproape tot timpul grupat, e greu de crezut că ceilalți nu știau de intențiile bărbatului, mai ales că nici nu l-au declarat dispărut.

“Noi am așteptat două ore în autobuz după el, dar nu a mai venit”, a declarat un alt însoțitor de zbor, citat de aeroTelegraph. Deși aeroportul este monitorizat permanent, autoritățile canadiene nu știu nici la această oră unde se află acesta.

Principala suspiciune este că bărbatul ar fi plănuit să rămână în Canada și să înceapă aici o viață nouă.

PIA are un lung istoric în “dezertări”. Anul acesta dispăruseră deja un alt însoțitor de zbor și o stewardesă, ambii tot în Canada.

Tot în Canada a rămas un însoțitor de zbor care a dispărut în 2021, de pe un zbor cu proveniența Lahore, Pakistan. În iulie 2020 dispăruse un alt insoțitor de zbor PIA.

În 2019 a dispărut o stewardesă de la PIA la Paris. Tânăra lăsase un bilețel în camera de hotel, în care anunța că își dă demisia și că va încerca să ajungă în Belgia.

În 2018, un alt membru al echipajului de zbor de la PIA a depus o solicitare de azil politic imediat ce a ajuns în Canada.

Pentru a stopa acest fenomen, PIA a decis oficial ca după controlul de pașapoarte , la sosirea într-o țară străină, căpitanul să adune pașapoartele tuturor. Acesta a fost și principalul motiv pentru care însoțitorul de zbor a ales să dispară încă din aeroport și nu a mai așteptat să ajungă la hotel.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol