20 iunie 2024, 2:02

Mit sau realitate: Copiii neastâmpărați câștigă mai mulți bani la maturitate

Dacă un copil aude permanent cuvinte care să ii scadă stima de sine, este criticat, dat exemplu negativ, ignorant, ori este prea des pedepsit, fără a i se lăuda ori recompensa faptele bune sau comportamentele pozitive, cu timpul el va devine ,,imun” la pedepse, se va simți devalorizat, iar ,,copilul neastâmpărat”, poate deveni ”copilul cu comportament deviant”.

Dar avem și vești bune!

”Acei copii care au opus rezistență la autoritate în copilărie au ajuns ca adulți să aibă venituri mai mari față de cei care au fost mereu cuminți”, se arată în studiul citat de portalul german pentru părinți netmoms.de.

Studiul a urmărit dezvoltarea personală a 745 de oameni pe parcursul a 40 de ani, cu vârste cuprinse între 12 și 52 de ani.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că există patru parametri importanți care stau la baza unui venit mare: coeficientul de inteligență, starea socială a părinților, educația și comportamentul din copilărie.

”Copiii neastâmpărăți și obraznici sunt predispuși să câștige mai mulți bani când vor deveni adulți fiindcă sunt capabili să respingă autoritatea, sunt competitivi și buni negociatori în propriul interes.

Sunt pregătiți pentru un comportament neconvențional pentru a-și majora veniturile. Astfel de copii vor deveni oameni de afaceri de succes în viitor”, susțin cercetătorii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol