6 mai 2024, 10:41

Mituri și curiozități despre mierea polifloră

Ştiaţi că mierea este mai mult decât un dulce, ci un aliment cu proprietăţi benefice pentru sănătate ?

La fel ca şi în cazul vinului, cunoscătorii ştiu că nu toată mierea este la fel. Deşi gustul dulce pare un punct comun, culoarea, textura şi, mai ales, proprietăţile specifice diferenţiază un sortiment de celălalt. În continuare ne vom opri la unul dintre cele mai cunoscute tipuri de miere – cea polifloră. Descoperiţi în continuare mituri, lucruri mai puţin cunoscute, dar şi calităţi specifice.

Despre calitatea mierii poliflore

Unul dintre miturile despre miere poliflora face referire la calitatea acesteia. Mai exact, aceasta nu s-ar ridica la standardele celor monoflore, precum mierea de tei sau parfumata miere de salcâm. Nimic mai fals, un mit care este demontat de apicultori şi specialişti în apiterapie. Din contră, mierea polifloră preia din calităţilor zecilor sau sutelor de plante vizitate de albine şi este cu adevărat o miere complexă şi completă.

Adaosul de miere în ceai

Mierea este consumată în diferite moduri, iar unul dintre acestea este drept înlocuitor al zahărului. În ceaiuri sau chiar şi în cafea, mierea aduce un plus de gust diferitelor băuturi. Însă la o temperatură ridicată, în ceaiurile fierbinţi de exemplu, proprietăţile mierii se pierd. Aşadar, trebuie să acordăm atenţie acestui aspect pentru a nu obţine un efect nedorit.

Cum recunoaştem o miere de calitate ?

Mierea a devenit un produs destul de prezent pe rafturile supermarketurilor. Majoritatea produselor din comerţ sunt prelucrate termic, lucru ce afectează calitatea. Pentru a fi siguri că alegem un produs original, este bine să optăm pentru miere crudă polifloră, direct de la producător. Aceasta este extrasă şi ambalată la rece, păstrând astfel tot ce este mai bun şi natural din stup.

Mierea polifloră ca tratament naturist

Mierea este preferată pentru gustul său dulce şi unic. Dar calităţile acesteia nu se rezumă doar la arome. Acest aliment natural conţine vitamine şi minerale cu un rol benefic pentru sănătate. Fiecare sortiment ajută în cazul unor afecţiuni. Mierea polifloră îmbunătăţeşte digestia şi sprijină sistemul imunitar în sezonul rece sau în perioadele solicitante. Totodată, este o bună sursă de vitalitate şi energie pentru organism.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol