1 ianuarie 2023, 19:35

„Moarte invadatorilor ruși!” Facebook  își schimbă politica. Sunt permise postările care fac apel la violență sau care cer moartea lui Putin

Gest nemaîntâlnit a celor de la Facebook. Politica lor se schimbă, cel puțin temporar. Ai voie să inciți la violență împotriva invadatorilor ruși.

Meta va permite utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să facă apel la violență împotriva rușilor și soldaților ruși în contextul invaziei Ucrainei, potrivit unor e-mailuri interne văzute joi de jurnaliști de la Reuters.

Moarte lui Putin, moarte lui Lukașenko!

Compania de social media permite, de asemenea, temporar unele postări care cer moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui belarus Aleksandr Lukașenko în țări precum Rusia, Ucraina, și Polonia, potrivit unei serii de e-mailuri interne adresate moderatorilor săi de conținut, scrie CNBC.

Comunicat

„Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent precum „moarte invadatorilor ruși”. Cu toate acestea nu vom permite în continuare apelurile credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat.

Trebuie văzut și contextul. E-mailurile spun că apelurile la violență împotriva rușilor sunt permise atunci când postarea vorbește în mod clar despre invazia Ucrainei. Apelurile la violență împotriva soldaților ruși au fost permise deoarece aceasta au fost folosiți ca intermediari pentru armata rusă și au spus că nu se va aplica prizonierilor de război.

Țările în care funcționează aceste modificări

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail.

Schimb de „politețuri”

Decizia Facebook trebuie văzută numai în contextul necesității unei asemenea exprimări, ci și a noilor reglementări din Rusia. utoritatea rusă de reglementare a internetului Roskomnadzor a ordonat blocarea Facebook în țară, acuzând rețeaua de socializare că „discriminează” mass-media rusă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol