24 octombrie 2020, 3:10

Modernizarea morții. Ar putea fi primul deces de acest gen

Trăim într-o lume dependentă de tehnologie, iar medicina este unul dintre domeniile în care tehnologia însoțește actul medical.

Tehnologia poate deveni inamic, dacă ajunge pe mâini și minți nepotrivite.

Nu a supraviețuit transferului

Un atac informatic de tip răscumpărare a perturbat grav funcţionarea unei clinici germane şi a provocat un deces. O pacientă aflată în situaţie critică, care trebuia să fie operată acolo, nu a supravieţuit transferului către un alt spital.

O pacientă care trebuia să fie operată de urgenţă la Clinica Universitară din Düsseldorf a decedat în cursul transferului către un alt spital, devenit indispensabil din cauza unui atac informatic care a paralizat funcţionarea instituţiei medicale, relatează BFM TV.

Incidentul s-a produs acum o săptămână. Hackerii au blocat funcţionarea aparatelor clinicii şi au cerut o despăgubire pentru a-şi înceta atacul.

Anchetă pentru omor prin imprudență

Unii pacienţi care necesitau intervenţii chirurgicale de urgenţă au fost transferaţi către alte spitale.

O singură femeie nu a supravieţuit operaţiunii, ea murind în drum spre un spital din oraşul Wuppertal, situat la 30 de kilometri distanţă.

Poliţia din Düsseldorf a deschis o anchetă pentru omor prin imprudenţă şi a pornit pe urmele atacatorilor. Este vorba de primul deces provocat direct de un atac cibernetic şi înregistrat ca atare, notează sursa citată. În ce lume trăim, totuși?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.