7 iunie 2022, 17:26

Molnupiravir, antiviralul de la Merck, are rezultate, dar sub așteptări

Unul dintre medicamentele anti-Covid de la care se așteptau foarte multe s-a dovedit, în practică, a avea rezultate mai modeste decât cele așteptate.

Pastila anti-Covid de la Merck a arătat o eficiență mai scăzută în reducerea spitalizărilor și deceselor față de cum arătau datele inițial, după o actualizare de date.

Astfel, producătorul a spus că tratamentul are o eficiență de doar 30% față de 50%, cât arătau datele inițiale din octombrie.

Producătorul de medicamente a spus că pilula sa a arătat o reducere de 30% a spitalizărilor și a deceselor, pe baza datelor de la peste 1.400 de pacienți. În octombrie, datele sale au arătat o eficacitate de aproximativ 50%, pe baza datelor de la 775 de pacienți.

Acest lucru nu înseamnă că Molnupiravir va ieși de pe piață.

„Continuăm să credem că guvernele vor continua să comande atât molnupiravirul de Merck, cât și Paxlovid de la Pfizer, având în vedere inițial prevalența tot mai mare și îngrijorările legate de rezistența” la vaccinuri, a spus un analist al pieței.

Un al doilea medicament, fabricat de Pfizer, a arătat într-un studiu cu 1.200 de participanți o reducere cu 89% a riscului de spitalizare sau deces produse de coronavirus.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol