3 martie 2021, 11:02

Motanul Larry a împlinit 10 ani de domnie britanică în Downing Street 10

Larry, motanul găzduit la reședința primului-ministru din Marea Britanie,  a împlinit 10 ani de „domnie”. În 2011, motanul a plecat de la adăpostul  Battersea Dogs and Cats Home și a fost adoptat de primul-ministru. Pisica fusese salvată de pe stradă înainte de ajunge în adăpost.

În timpul mandatului său, Larry a fost un tovarăș de încredere pentru trei prim-miniștri: David Cameron, Theresa May, Boris Johnson.

În ciuda zvonurilor că nu-i plăcea felina, Cameron, în discursul său final în fața Parlamentului, a spus:

„Din păcate, nu pot să-l iau pe Larry cu mine; el aparține casei și personalul îl iubește foarte mult, la fel ca mine”.

Larry a rămas în continuare pentru a-i oferi sprijinul Theresei May. Când aceasta s-a retras, el tocmai stătea la soare în fața reședinței și a fost îndepărtat de acolo și escortat de securitate, ca nu cumva să strice „tabloul” surprins de camerele de televiziune.

Motanul în vârstă de 14 ani lucrează acum sub conducerea lui Boris Johnson și, în decembrie 2020, a fost văzut reacționând la Brexit prin încercarea de a prinde un porumbel. Blănosul a urmărit pasărea în afara reședinței oficiale a primului ministru, în timp ce membrii presei îl urmăreau cu camerele foto și video.

Larry a cunoscut un număr de lideri mondiali, inclusiv pe președintele Barack Obama care a vizitat Marea Britanie în 2011. Deși Larry este în mod normal neprietenos față de bărbați, pe Obama l-a plăcut. Larry a primit un șoarece de jucărie drept cadou din partea Casei Albe.

La vizita lui Donald Trump, ​​în 2019, Larry a fost văzut ca o potențială amenințare la adresa securității, deoarece trăgea un pui de somn sub mașina blindată a președintelui american.

În 2018, când a fost prins în ploaie, filmulețul cu Larry condus înăuntru de un polițist amabil a devenit viral.

La mulți ani, Larry și domnie lungă!

Foto: „Larry, Chief Mouser, on International Cat Day” by Number 10, CC BY-NC-SA


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.