5 august 2021, 8:48

Muzeul Țăranului: expoziţie internaţională de pictură, icoane, fotografie, tapiserie şi bijuterii

Muzeul Naţional al Ţaranului Român vă aşteaptă joi, 22 aprilie 2021, ora 15.00, la vernisajul expoziţiei internaţionale de pictură, icoane, fotografie, tapiserie şi bijuterii, Interferenţe Balcanice, care va avea loc la Sala Acvariu. Cuvântul de deschidere va fi susținut de Adina Moldova Ţitrea, curatoare a expoziţiei şi Marius Tiţa, critic de artă.

Expoziţia reuneşte 42 de artişti din România, Bulgaria şi Grecia, ţări aparţinând regiunii balcanice, creând astfel nu numai punţi culturale, dar şi o nouă stare de normalitate, în această perioadă dificilă care ne-a influenţat nu numai vieţile, dar şi activitatea artistică.

Alături de artiştii români, se vor afla şi artişti din ţările balcanice vecine şi nu numai. Muzeul încearcă în acest mod să promoveze, în noul context cultural, o arie extrem de largă de trăsături specifice, mentalităţi, obiceiuri, apartenenţe culturale şi de civilizaţie, care integrează interculturalitatea balcanică.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până în 9 mai 2021, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Lunea este închis, iar intrarea este liberă.

Foto: „Muzeul Taranului Roman,ex Monetaria Statului.jpg, claudiu nh, Wikimedia, CC BY-SA 2.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.