18 septembrie 2023, 20:31

Muntenegru găzduiește un concurs de stat degeaba dotat cu premiul ”Leneșul suprem”

Ai sta zile în șir întins în pat pentru un premiu de 1000 de euro? Atunci concursul din Muntenegru ar putea fi pe placul tău.

În fiecare an, la Brezna (Muntenegru) se organizează întrecerea celor mai leneşi cetăţeni, dacă se poate numi întrecere atunci când scopul e să nu faci nimic.

Dintre cei 21 de înscrişi, doar șapte au mai rămas; dar ideea e să rămână unul singur, ca în Nemuritorul. Leneşul suprem de anul trecut a câştigat după 117 ore, dar asta nu ar mai fi fost de ajuns anul acesta, pentru că deja concursul durează de aproape o lună, scrie CNN.

Concurenţii au voie să mănânce, să bea sau să-şi butoneze telefonul, cu condiţia să stea toată ziua culcaţi în pat. Cel care se ridică în fund sau în picioare e exclus imediat din concurs, iar baia se poate folosi odată la opt ore.

Condiţia de sănătate a participanţilor e monitorizată şi există reguli stricte în acest sens, deşi pe cuvânt acum: cât de sănătos poţi să fii după o lună de stat voluntar în pat.

Competiţia a luat naştere acum 12 ani, pentru a-şi bate joc de stereotipia că oamenii din Muntenegru ar fi leneşi. Premiul e de 1070 de dolari: nu mare lucru, dar dacă stăm să ne gândim, sunt oameni care muncesc pe bani mai puţini.

Sursa foto: aa.com.tr


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol