18 septembrie 2020, 16:52

Musafiri nepoftiți. Ce caută șobolanul la școală și gândacul la spital

Prezența rozătoarelor și a insectelor în cadrul școlilor, spitalelor sau altor insituții publice a devenit un trend național, iar nepăsarea și scuzele oficialilor au ajuns o obișnuință pentru oameni. Doar săptămâna aceasta au avut loc două incidente șocante în țară, în care un pacient bolnav a avut parte de un gândac în farfurie, iar niște elevi s-au bucurat de prezența unei rozătoare în sala de curs.

Ce caută șobolanul la școală și gândacul la spital

La Spitalul Județean de Urgență Deva în farfuria unui pacient a fost surpins un gândac, la scurt timp după ce s-au făcut dezinsecții în clădire. Persoana care s-a ,,bucurat” de insectă a surprins momentele respective într-o filmare, însoțită de comentariul „Cină romantică cu un gândac în Spitalul de Urgență Deva”, relatează digi24.ro.

Un incident asemănător a avut loc la Colegiul Național ,,Alexandru Ioan Cuza” din Galați, când mai mulți elevi au descoperit în clasă un șobolan. Deși oficialii susțin că s-ar fi făcut deratizarea, copiii spun că nu este prima dată când rozătoarele sunt suprinse în cadrul școlii. La fel ca pacientul din Hunedoara, copiii au surprins șobolanul într-un filmuleț, spune libertatea.ro.

Reacțiile oficialilor

În ceea ce privește evenimentul din Deva, managerul Spitalului Județean din Deva spune că au fost făcute dezinsecții și că sursa acestei probleme ar fi faptul că pacienții vin cu gândacii de acasă.

Mai sunt câte unul-doi rătăciți. Din punctul meu de vedere, în saloane nu se intră corespunzător, pentru că oamenii vin de acasă, cu bagajele și cu tot felul de lucruri. E suficient să aducă un puiuț care se înmulțește, pentru că într-adevăr temperatura în spital e mai ridicată, oamenii stau în pijamale. Noi suntem în proces de reparații capitale și atunci o parte din spital și vestiarul urmează să fie reparate, și acolo sunt probleme, dar dacă este pe Secția de Pediatrie nu ar trebui să fie acolo. Fiind în procesul de reparații capitale, în nebunia aceasta în care suntem la limita funcționării, ca să zic așa, întrucât Ministerul a blocat fondurile, nu avem de unde să le reparăm pe toate odată”.

Purtătorul de cuvând ISJ Galați, Oana Enache a declarat următoarele legat de incidentul cu șobolanul surpins de elevii de liceu:

„Se mai întâmplă, înțeleg că niște conducte trec pe lângă o clasă, probabil, pe acolo a venit șobolanul. Se va face din nou curățenie, dezinfecție”

 

Sursă foto: realitatea.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.