13 aprilie 2021, 6:19

Muzeul ASTRA din Sibiu a lansat prima aplicaţie mobilă cu ghid audio

Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu a lansat prima aplicaţie mobilă cu ghid audio, ASTRA Museum App. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi Apple Store, anunţă instituţia printr-un comunicat de presă.

Prin intermediul ghidului audio, „oamenii care vin să exploreze muzeul și să se relaxeze pot afla informații utile, interesante despre gospodăriile din muzeu”, spune Gyongyi Takacs, reprezentantul companiei care a dezvoltat aplicaţia.

Aplicația are și alte funcționalități care îți permit să vizitezi muzeul în aer liber într-un mod autonom, fără a interacționa cu alte persoane.

Ghidul audio facilitează accesul la informație a vizitatorilor, care pot asculta poveștile gospodăriilor din muzeu. Informațiile sunt completate cu efecte sonore speciale.

Suntem la început cu această aplicație. Cred că suntem singura instituție, ca muzeu în aer liber, care are o astfel de aplicație.(…). Vom încerca tot mai mult să dezvoltăm și să se asculte povestea din spatele construcției respective. Noi am luat cam cele mai reprezentative monumente din România care sunt prezente la noi în muzeu”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul Complexului Naţional Muzeal ASTRA, la lansarea aplicației, scrie stiridesibiu.ro.

Aplicaţia prezintă informaţii şi despre bisericile din interiorul muzeului.

La final, aplicația solicită oaspeților să își exprime părerea despre obiectivele vizitate, prin recenzii sau comentarii.

ASTRA Museum App oferă notificări utilizatorilor privind noutăţile şi evenimentele din cadrul muzeului sibian.

Aplicația ASTRA Museum App oferă și informații actualizate despre regulamentul de funcționare al muzeului, program, prețul biletelor și date despee modul în care poți ajunge la una din intrările muzeului.

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se întinde pe o suprafaţă de 96 ha, din care expoziţia propriu-zisă ocupă 42 de hectare. Vizitatorii muzeului au la dispoziţie peste 10 km de alei și numeroase locuri de popas.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.