26 septembrie 2021, 0:50

Muzeul Brukenthal primește vizitatori din 15 mai, pregătit cu termoscannere, măști și dezinfectanți

Poate mulți au fost surprinși să găsească pe lista obiectivelor incluse în prima fază a relaxării măsurilor de restricție impuse de pandemia de coronavirus muzeele. Da, muzeul poate fi locul ideal de ”evadare”. Instructiv, relaxant, muzeul te ”teleportează” dincolo de realitatea apăsătoare și-ți și îmbunătățește cunoștințele.

Printre primii

Brukenthalul din Sibiu este printre puținele instituții muzeale din România care începe să primească turiștii chiar din data de 15 mai.

Palatul Brukenthal din Piața Mare, Muzeul de Istorie și Muzeul de Istorie Naturală vor fi deschise pentru sibienii care vor să viziteze exponatele acestora, informează tribuna.ro.

Echipat de pandemie

Instituția este pregătită cu termoscannere, echipamente de protecție și alte cerințe impuse de epidemia de coronavirus.

„Instituția muzeală a achiziționat măști și mănuși pentru angajați, dezinfectant de mâini și de suprafețe, dezinfectant pentru vizitatori, a organizat circuite speciale pentru intrarea și ieșirea vizitatorilor, a cumpărat termoscannere, iar în interior se va păstra distanța între vizitatori”, spune dr. Alexandru Constantin Chituță, șef Secție educație, marketing și comunicare.

Începând cu data de 15 mai, după încetarea stării de urgență impusă în ultimele două luni de pandemia de coronavirus, muzeele sunt între primele instituții care pot permite accesul vizitatorilor, însă doar în anumite condiții speciale.

Triaj la intrare

Potrivit recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică, accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască pe toată durata vizitei în muzeu.

Vizitatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu, iar tot la intrare este necesar un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie, respectiv tuse, strănut, rinoree.

Reguli stricte de respectare a distanțării fizice

Trebuie plasate la loc vizibil anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în muzeu, este nevoie de limitarea accesului publicului vizitator astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 2 m între persoane și stabilirea unor fluxuri de vizitare unidirecționale pentru facilitarea menținerii distanței fizice.

Muzeele trebuie să plaseze paravane despărțitoare la ghișee, să încurajeze plățile cu cardul, iar acolo unde este posibil să evite reutilizarea de pliante, broșuri și alte materiale informative în format fizic.

Autoritățile recomandă dezinfecția regulată a suprafețelor, dezinfecția aparatelor de audio-guide după fiecare utilizator, aerisirea periodică a încăperilor, în cazul încăperilor climatizate cu recircularea aerului trebuie făcută o nebulizare o dată pe săptămână, de preferat la sfârșitul săptămânii și dezinfecția instalației de climatizare conform instrucțiunilor producătorului.

După 15 mai, și Muzeul ASTRA se va redeschide. Instituția a luat toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului, instalând, printre altele, puncte de dezinfectant în diferite spații din Dumbrava Sibiului.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.