24 septembrie 2021, 9:44

Muzeul Ceasului – locul unde secunda și ineditul te fascinează

Oamenii au fost fascinați întotdeauna de trecerea timpului și e posibil sa fi visat chiar să-l închidă într-o cutie. Așa s-o fi născut ideea de ceas?

Nu știm cu precizie ce a fost în mintea primilor oameni care au facut ceasuri dar, EdițiadeDimineată vă invită să descoperiți o fascinantă colecție la Muzeul Ceasului din Ploieşti, unic în Europa.

Muzeul este instalat în Casa Luca Elefterescu, construită în 1890, declarată monument istoric, și găzduiește, din 1963 încoace, aproape 1000 de ceasuri făurite de meșteri vestiți din Europa, cele mai multe fiind adevărate opere de artă.

În Muzeul Ceasului secunda e vedetă și timpul capătă altă valoare. Pe lângă acesta, ingeniozitatea omului de a inventa continuu modalități de a măsura trecerea timpului este fascinantă. S-o fi gândit cei dintâi ceasornicari că astfel pot stâpâni trecerea orelor, una după alta?

I-o fi frământat cumva dorința de a ține timpul în loc? Greu de spus … Cert e că muzica, timpul, gândirea tehnică, frumosul și ineditul – toate fac parte din invitația pe care v-o adresăm, de a vă lăsa cuprinși de magia pe care doar Muzeul ceasului o are asupra vizitatorului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.