CITIRE

Muzeul Etnografic Transilvania a devenit membru al...

Muzeul Etnografic Transilvania a devenit membru al prestigioasei Organizații Europene de Istorie Rurală

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a devenit prima instituție româneasca care a primit calitatea de membru a EURHO, organizație europeană științifică de prestigiu ce reunește instituții și personalități din domeniul istoriei și patrimoniului rural european.

Muzeul Transilvanean a încheiat în luna ianuarie un îndelungat și complex proces de evaluare în urma căruia a primit calitatea de membru instituțional și s-a alăturat  institutelor  de cercetare, muzeelor si societăților academice din 14 țări europene, printre care Belgia, Franța, Marea Britanie, Grecia și Germania. Admiterea Muzeului Etnografic al Transilvaniei in EURHO a fost facuta la recomandarea reprezentantei regionale a organizatiei pentru Europa de Est, prof. Zsuzsanna Varga,ca urmare a vizitei de evaluare efectuate in 2016,in România.

sursa: rfi.ro

„European Rural History Organisation este bucuroasă să primească Muzeul Etnografic al Transilvaniei în calitate de nou membru instituțional.Instituțiile care prezervă și cercetează trecutul rural, așa cum este Muzeul Etnografic al Transilvaniei, sunt astăzi mai importante ca niciodată, pentru că ele ne ajută să ne formăm o perspectivă asupra practicilor istorice, a cauzelor și consecințelor schimbării”, a transmis prof. Leen Van Molle, președintele EURHO, potrivit romania-insider.com.

Fondat în 1922, Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost primul muzeu etnografic din România și deasemenea primul fondat printr-un program științific cu contribuția marilor specialiști ai vremii. Muzeul transilvanean își  propune să contribuie la creșterea calitații cercetărilor de istorie rurală, să promoveze patrimoniul si istoria rurală românească in spațiul cultural european și să  facă demersurile necesare pentru a facilita accesul altor instituții în organizație.

sursa: Cluj.com

Eurho reunește peste 20 de centre de cercetare și muzee din domeniul istoriei agriculturii și istoriei.Orga­nizația construiește punți de dialog între cercetători individuali din diferite țări, diferite ramuri ale istoriei și diferite științe sociale legate de descoperirea trecutului rural cu scopul de a înțelege mai bine prezentul global rurale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.