22 ianuarie 2022, 4:47

Muzeul Naţional Cotroceni prezintă o expoziție virtuală despre Regina Maria pe frontul Marelui Război

Pe site-ul Muzeului Naţional Cotroceni poate fi vizitată până în 15 mai expoziţia online „O lume la răscruce sau libertatea ca responsabilitate. Regina Maria a României pe frontul Marelui Război”.

Expoziţia a fost lansată în spaţiul virtual de Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor Istorice, celebrată prin decizia UNESCO în fiecare an la 18 aprilie.

Poveste în 30 de fotografii de patrimoniu

Evenimentul este structurat ca o poveste în 30 de fotografii de patrimoniu, „cu scopul de a prezenta publicului modul în care regina Maria a României a ales să-şi sprijine poporul în anii grei ai Marelui Război, înţelegând că libertatea şi idealurile naţionale nu pot fi câştigate decât printr-o atitudine responsabilă şi de sprijinire cu toate forţele a efortului întregii naţiuni”, a declarat Liviu Jicman, directorul general al Muzeului Național Cotroceni.

„Acum mai mult ca niciodată, tema propusă în 2020 de ICOMOS pentru a marca această zi, Valori comune, patrimoniu comun, responsabilitate împărtășită (Shared Cultures, Shared Heritage, Shared Responsability), reprezintă o expresie a unității globale în fața crizei sanitare mondiale”.

Urmăriți FIMUL AICI.

Expoziţia este disponibilă atât pe pagina de facebook a Muzeului Național Cotroceni, dar și într-o selecție pe cea a ICOMOS.

Foto credit: Captură video Muzeul Naţional Cotroceni

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.