3 martie 2021, 1:43

Muzeul Satului sărbătorește unul dintre cele mai tandre momente ale începutului de primavară

„Dragobetele”, ziua îndrăgostiţilor la români, este sărbătorită la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, pe 20 şi 21 februarie.

Artişti şi meşteri populari vor prezenta tradiţiile legate de începutul primăverii.

Sâmbătă, 20 februarie, copiii pot participa la o serie de ateliere de creaţie, iar duminică, 21 februarie, vă puteți petrece ziua alături de Gelu Voicu şi Taraful Lăutarii din Teleorman, Polina Gheorghe, Maria Băndoiu, Narcisa Băleanu, Iulia Mihai, Nicu Mâţă şi actorul Nae Alexandru.

Entitate mitologică asemănătoare lui Cupidon, Dragobete se consideră a face parte din multitudinea de zeităţi păgâne care populau spaţiul balcanic şi danubiano-pontic, unde era şi protector al animalelor, dar şi al iubirii celor care se întâlnesc şi se logodesc, aşa cum şi păsările ‘se logodesc’ în această zi. În ziua de Dragobete, în satele româneşti se practicau multe credinţe legate nu numai de dragoste şi fertilitate, dar şi de vindecare şi renaştere prin puterea naturii şi a plantelor. Astfel, se spunea că cine participa la această sărbătoare avea să fie ferit de bolile anului, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat”, a declarat conf. univ. dr. Paula Popoiu, manager al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Accesul la eveniment se face pe baza biletului de intrare în muzeu – 20 lei/adult, 10 lei/pensionar, 5 lei/elev și student.

sursa foto: muzeul-satului.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.