6 decembrie 2023, 23:01

Muzicieni de excepţie la Concertul Regal caritabil organizat de Fundaţia Regală Margareta

Concertul Regal caritabil organizat de Fundaţia Regală Margareta a României, unul dintre cele mai longevive şi de succes evenimente de strângere de fonduri din România, va reuni, în data de 25 octombrie, pe scena Ateneului Român, muzicieni de excepţie.

Evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, conform unui comunicat transmis de Fundaţia Regală Margareta a României.

„Această impresionantă seară muzicală cu scop caritabil reuneşte muzicieni români de excepţie, în susţinerea tinerilor talentaţi ai ţării, şi are loc în prezenţa Familiei Regale a României. Pentru a achiziţiona bilete, vă invităm să accesaţi www.frmr.ro/concert-regal. În fiecare an, acest eveniment remarcabil atrage interesul susţinătorilor artei, printre care se numără reprezentanţi diplomatici, personalităţi de seamă din sfera culturală şi lideri din lumea afacerilor, precum şi donatori şi sponsori ai Fundaţiei Regale Margareta a României”, arată sursa citată.

Scopul serii de gală este să asigure burse pentru performanţă tinerilor artişti talentaţi, dar cu resurse financiare limitate, oferindu-le oportunitatea de a-şi dezvolta darurile artistice, se mai precizează în comunicat.

În acest an, împreună pe scena Ateneului Român la Concertul Regal caritabil vor fi tenorul Ioan Hotea şi mezzosoprana Martiniana Antonie, iar alături de ei se va afla Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea.

„Este o mare bucurie şi onoare să dirijez pentru a treia oară Concertul Regal din 25 octombrie, devenit deja tradiţie. Ideea acestui concert a stat întotdeauna sub semnul generozităţii, iar Fundaţia Regală Margareta a României, prin sutele de burse oferite celor mai talentaţi tineri artişti din România, a reuşit să aibă un puternic rol formativ în cultura noastră. Şi nu putea exista un ansamblu mai potrivit pentru acest eveniment decât Orchestra Română de Tineret, din care fac parte o mulţime de bursieri ai Fundaţiei, ansamblu care constituie un etalon al excelenţei şi tinereţii. Tot sub semnul excelenţei şi al tinereţi stă şi excepţionalul tenor Ioan Hotea, prezent pe cele mai importante scene lirice ale lumii, care va fi solist al acestui concert. Dar pentru ca cercul să se închidă perfect, partenera sa de scenă va fi extraordinara mezzosoprană Martiniana Antonie, fostă bursieră a Fundaţiei şi demonstraţia concretă a impactului puternic pe care programele FRMR îl au asupra viitorului tinerelor talente”, mărturiseşte, conform comunicatului, dirijorul Gabriel Bebeşelea.

Pasionaţii de muzică clasică şi artă pot contribui în mod activ la susţinerea tinerilor talentaţi prin participarea la Concertul Regal caritabil şi achiziţionarea de bilete. De asemenea, companiile au oportunitatea de a se alătura ca sponsori ai programului Tinere Talente. Fondurile strânse în urma acestor iniţiative vor avea un impact semnificativ asupra evoluţiei artiştilor aflaţi la început de carieră în următorul an, oferindu-le burse, mentorat şi promovare esenţială.

„De-a lungul timpului, fondurile acumulate din sponsorizări şi donaţii strânse la Concertul Regal caritabil au depăşit suma de 1.800.000 de euro, reprezentând o investiţie semnificativă în viitorul artistic al ţării noastre. Până în prezent, 410 burse au fost acordate tinerilor talentaţi, provenind din medii cu venituri reduse, iar cu sprijinul oferit de mentori şi prin promovarea susţinută, aceştia au obţinut realizări remarcabile atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Programul Tinere Talente este recunoscut de 4 ori ca Cel mai bun Program de Artă şi Cultură din România, fiind inclusiv laureat în anul 2022 la Gala Societăţii Civile. Concertul Regal Caritabil va fi transmis live la TVR şi la Radio România Muzical”, anunţă Fundaţia Regală Margareta a României.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol