23 octombrie 2021, 0:49

NASA caută oameni care să trăiască un an într-o construcție imprimată 3D ce simulează un habitat pe Marte (FOTO și VIDEO)

Compania ICON va livra un habitat imprimat 3D, cunoscut sub numele de Mars Dune Alpha, la Centrul Spațial Johnson al NASA. Sistemul de construcție „Vulcan” de la ICON va genera o structură de 1.700 de metri pătrați, proiectată de grupul Bjarke Ingels. Lucrarea va simula un habitat realist de pe Marte, pentru a sprijini misiuni spațiale de lungă durată, de clasă exploratorie.

NASA a început să recruteze participanți pentru o misiune marțiană simulată ce va dura un an și se va desfășura în interiorul habitatului 3D. Misiunea va simula viața pe Marte, pentru a înțelege provocările cu care se vor confrunta astronauții atunci când vor fi acolo.

Patru membri ai echipajului vor îndeplini sarcini precum ieșiri în spațiu, cercetare științifică și utilizarea realității virtuale. Participanții se vor confrunta, de asemenea, cu limitări ale resurselor, defecțiuni ale echipamentelor, întârzieri de comunicare și alți factori de stres.

Candidaturile pentru participare sunt acceptate până la 17 septembrie 2021, pentru prima misiune care va începe în toamna anului 2022. Vor fi în total trei misiuni analogice. NASA caută cetățeni americani sau rezidenți permanenți, nefumători, cu vârsta cuprinsă între 30 și 55 de ani și care vorbesc limba engleză.

Misiunile analogice vor oferi informații valoroase pentru a evalua sistemul alimentar spațial al lui NASA, precum și rezultatele de sănătate fizică și comportamentală și de performanță pentru viitoarele misiuni spațiale.

Viața în Mars Dune Alpha va semăna cu experiența așteptată de cei care vor trăi într-un viitor habitat de suprafață pe Marte:

  • patru locuri de echipaj private vor fi amplasate la un capăt al habitatului;
  • stații de lucru dedicate, stații medicale și stații de cultivare a alimentelor sunt situate la capătul opus;
  • spațiile de locuit comune vor fi între ele.

 

Înălțimile variabile ale plafonului accentuează experiența unică a fiecărei zone, pentru a evita monotonia spațială și oboseala membrilor echipajului.

Foto, video: Designboom


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.