17 septembrie 2023, 16:00

Nebunia cu ”Cetățenii Reichului” continuă. Poliția germană a împiedicat accesul la un festival ilegal al acestora

Poliția germană a împiedicat sâmbătă accesul unui număr de 153 de persoane care intenționau să participe la un festival al celor cunoscuți sub numele de „Reichsbürger” (Cetățeni ai Reichului), care va avea loc într-un castel din Bärwalde, în estul țării.Municipiul Boxberg, căruia îi aparține Bärwalde, interzisese evenimentul de trei zile al autoproclamatului „Regat al Germaniei”. Potrivit Poliției, festivalul ar fi trebuit să fie înregistrat oficial, dar nu a fost, nefiind o comunicare între organizatori și autoritățile locale, relatează agenția de presă germană DPA.Activistul politic Peter Fitzek, născut la Halle (Saxonia-Anhalt), a fondat „Regatul Germaniei” la Wittenberg în 2012 și s-a proclamat rege.

„Reichsbürger” nu recunosc Republica Federală Germană sau structurile sale democratice. În 2022, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției a estimat că în Germania există aproximativ 23.000 de „cetățeni ai Reichului”, cu 2.000 mai mulți decât în anul precedent.

În decembrie 2022, într-una dintre cele mai mari operațiuni de poliție din istoria Germaniei, autoritățile au arestat 25 de suspecți legați de această grupare, inclusiv un fost legiuitor și foști ofițeri din armată și din poliție. Ulterior, în luna martie a acestui an, au avut loc trei noi arestări legate de caz.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol