24 august 2023, 18:41

Neurochirurgia românească se află pe primele locuri în Europa

Neurochirurgia românească se află pe primele locuri în Europa, apreciază preşedintele Asociaţiei pentru Neurochirurgie „Constantin Arseni”, ANCA, profesorul doctor Mircea Gorgan.
El spune că numărul specialiştilor în domeniu este acoperitor şi că aproape toate spitalele judeţene beneficiază de serviciile unui neurochirurg, un lucru esenţial în salvarea vieţii, mai ales după un traumatism. Medicii neurochirurgi au şi capacitatea de a îndruma pacientul pentru rezolvarea unei patologii complicate în centrele de excelenţă, aflate în centrele universitare. Mircea Gorgan a explicat şi ce anume ar putea să îi atragă pe viitorii medici către neurochirurgie.
”Studentul trebuie atras de această minunată specialitate prin cursuri, prin participarea și îndrumarea lor în cadrul cercurilor studențești, prin consolidarea unor relații la nivel internațional, sprijinind organizațiile studenților chirurgi, dar baza pregătirii tineretului o reprezintă rezidențiatul. Din acest punct de vedere, disciplina din cadrul Spitalului „Bagdasar Arseni”, disciplina de neurochirurgie, organizează, inclusiv prin Asociația ANCA, foarte multe cursuri de educație medicală continuă. Avem o curriculă bine stabilită pentru pregătirea teoretică a rezidenților, la care adăugăm foarte multor cursuri hands-on, pentru că meseria noastră implică lucrul mâinilor și, din acest punct de vedere, considerăm că suntem într-o fază foarte avansată, exact la nivelul european, în ceea ce privește curricula de rezidențiat”, a declarat profesorul doctor Mircea Gorgan.

Comentariile sunt oprite pentru acest articol