24 aprilie 2024, 1:53

Nici capătul lumii nu mai e ce a fost. Află ce oraș deține acum această titulatură

Dacă v-ați decis să mergeți într-o călătorie până la capătul lumii se pare că trebuie să modifocați datele de pe GPS, pentru că veți ajunge în alt loc. În urma schimbărilor și a evloției permanente a planetei noastre, cercetătorii au descoperit faptul că punctul în care se găsea extremitatea sudică a Terrei a fost schimbat. Astfel, orașul Puerto Williams din Chile a devenit oficial „orașul de la capătul lumii”, prelunând titulatura orașului Ushuaia.

Această veste se pare că au bucurat locuitorii micului oraș, care au fost încântați de faptul că acest titlu le va aduce mai mulți turiși în viitor.

Potrivit Mediafax, „localitatea se află la mai puţin de 50 de km de Ushuaia, fostul deţinător al titlului, din Argentina, unde totul se învârte în jurul titlului pierdut. În Argentina exista un tren spre capătul lumii, o bienală de artă la capătul lumii, iar oraşul avea ca motto oficial formula „Ushuaia, fin del mundo, principio de todo” (Ushuaia, capătul lumii, începutul a tot). În ultimii 50 de ani, populaţia oraşului argentinian a crescut de la 5.000, la 60.000”.

Orașul Puerto Williams a fost înființat în anul 1953 ca o bază navală ce deservea forțelor marine chiliene, uncţionând şi ca furnizori de electricitate în localitate până în 2002. Din 1982 și până în 2002, numărul de locuitori a crescut cu peste 1.800 de locuitori, iar orașul a început să prindă contur.

Din punct de vedere climatic, Puerto Wiliams este temperat subpolară oceanică, fiind caracterizată de veri scurte și răcoroase, cu temperaturi care nu depășesc 27 de grade în ianuarie, în vreme ce iernile au înregistrat temperaturi negative ce nu au depășit pragul de -13.8 grade în luna iunie.

„Pentru noi e un instrument de atragere a unui număr mai mare de turişti”, spune Francisca Albornoz, Preşedintele Asociaţiei Turistice de la Capul Horn, potrivit Mediafax. 

În acelaşi timp, arată sursa citată anterior, localnicii sunt de părere că o astfel de schimbare le-ar afecta semnificativ modul de viață: „Suntem obişnuiţi cu liniştea, ne lăsăm uşile descuiate şi cheia în contact. Ne facem griji că ne-am putea pierde acest mod tihnit de viaţă”, spune María Luisa Muñoz, vicepreşedintele unei comunităţi Yagan din zonă, potrivit Mediafax. 

Sursă Cover Foto: flickr.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol