16 octombrie 2021, 21:28

Un fenomen îngrijorător s-a petrecut la Polul Sud

Din păcate Polul Sud nu este ferit de încălzirea globală. Temperaturile de aici au crescut și de trei ori mai mult decât media mondială calculată pentu ultimii 30 de ani.

Un studiu publicat în revista Nature Climate Change ne dovedește faptul că până ân anii 1980 Polul Sud s-a răcit, iar mai apoi această tendință s-a schimbat radical.

Cu circa 0,61 de grade Celsius mai mult pe deceniu între anii 1989 respectiv 2018 temperatura înregistrată a crescut și cu mai bine de trei ori în comparație cu media mondială.

Conform celor de la Stirileprotv.ro cercetătorii au fost surprinși întrucât „Se credea că această parte a Antarcticii – platoul înalt izolat – va fi imună la încălzirea globală. Am aflat că nu mai este cazul”, a precizat unul dintre autorii studiului pe nume Kyle Clem (Universitatea Victoria din Wellington).

În același studiu se mai precizează și faptul că încălzirea globală nu este generată doar de emisiile de gaze cu efect de seră apărute în urma activităților umane, cel puțin nu singure, fiind vorba de un cumul de factori.

Adevăratul mesaj (…) este că niciun loc nu este imun la schimbările climatice”, au precizat Ted Scambos și Sharon Stammerjohn (Universitatea din Colorado), confrom sursei citate anterior.

Sursă foto: Stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.