22 ianuarie 2022, 14:01

Noaptea minții. Biletele la meciul CSU Craiova vs FCSB, valabile doar o repriză din cauza măsurilor antipandemie

Noul guvern și-a început mandatul cu o “românească”  de zile mari. Când credeai că nu există un lucru care să te mai poată uimi, tot se găsește câte ceva să te lase cu gura căscată.

Clubul CSU Craiova a pus în vânzare bilete pentru meciul din Liga 1 cu FCSB, de duminică, la preţul de un leu.

Însă…surpriză! Tichetele sunt valabile o repriză, având în vedere decizia de vineri a Guvernului conform căreia competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune doar în intervalul orar 05:00 – 21:00.

În mod normal, meciul era programat duminică, la ora 20:30, însă CSU Craiova a schimbat din pix ora și a precizat că ar începe cu un sfert de oră mai devreme, la ora 20:15. Acest lucru însemnă că la ora 21.00 trecute fix, când ar trebui să se meargă la pauză (prelungirile nu sunt luate în considerare), și spectatorii ar trebui să părăsească tribunele.

Comunicatul CSU Craiova

„Clubul Universitatea Craiova a pus în vânzare, începând din această seară, bilete pentru meciul cu FCSB, care se va desfăşura duminică, 28 noiembrie 2021, începând cu ora 20:15, pe stadionul Ion Oblemenco. Preţul unui bilet este de 1 RON şi asigură accesul în stadion până la ora 21:00, urmând ca, după această oră, suporterii să părăsească arena conform prevederilor legale în vigoare”, a notat CSU Craiova în social media.

Acest lucru se întîmplă deși în tribune nu au acces decât cei vaccinați sau trecuți prin boală, iar Oblemenco, evident, nu este un stadion acoperit.

Soluția?

Cum este greu că se va face o derogare de la regulă, iar o npuă ședință de guvern nu e prevăzută pentru sâmbătă, decalarea partidei e singura opțiune.

„Pe această cale, solicităm deţinătorilor de drepturi TV, posturilor de televiziune şi Ligii Profesioniste de Fotbal să conştientizeze ridicolul situaţiei şi să fie de acord cu devansarea orei de disputare a partidei astfel încât suporterii Universităţii Craiova să poată asista la acest derby fără a încălca normele legale. Totodată, facem un apel către Guvernul României să dea dovadă de înţelegere şi să modifice termenul limită până la care spectatorii pot participa la evenimentele sportive desfăşurate în aer liber, pentru ca fotbalul să nu fie, din nou, cea mai afectată activitate sportivă din România”, precizează clubul oltean.

UPDATE

CS Universitatea Craiova – FCSB, derby-ul rundei #17 din Liga 1, va beneficia, în cele din urmă, de spectatori. Nu doar 45 de minute, ci pe toată durata întâlnirii din Bănie.

Oltenii au anunțat, printr-un comunicat, că suporterii nu vor fi alungați din tribune la pauză, așa cum se stabilise inițial. Astfel, la derby-ul din această seară vor asista aproximativ 9.000 de spectatori, adică 30% din capacitatea totală a arenei (30.983 de locuri).

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că măsura este valabilă pentru toate meciurile de fotbal care se termină după ora 21:00.

„S-a discutat de meciurile de fotbal, că încep la ora 20 şi se termină mai târziu de ora 21, pentru persoanele care se întorc acasă. În discuţia pe care am avut-o acum, s-a hotărât ca persoanele respective pot arăta chiar biletul lor de la meci şi să spună că se întorc de la meci, că sunt pe drum acasă. Şi asta este hotărârea, nu trebuie alte modificări în legislaţie.”, a spus Arafat

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.