20 aprilie 2021, 13:29

Noi descoperiri care schimbă tot ce știai despre ciocolată

Arheologii au descoperit recent faptul că oamenii cultivu și consumau cacao- cultura din care se produce ciocolata- cu aproximativ 5.300 de ani în urmă, ceea ce este cu 1.500 de ani mai devreme decât se știa deja. Aceștia mai adaugă și faptul că celebra pudră de cacao a fost cultivată pentru prima dată în America de Sud, și nu în Amerca Centrală.

Conform postării publicate recent de către cei de la Nature Ecology & Evolution consumă ciocolată de foarte mult timp.

Theobroma cacao, planta din care se produce ciocolata, a fost domesticită de Mesoamericani cu de 5.300 de ani în urma în regiunea Amazoniană Superioară a Americii de Sud, potrivit noului ziar. Înainte de acest studiu, dovezile arheologice au indicat originea americană centrală în urmă cu aproximativ 3.900 de ani. Astfel, această nouă cercetare schimbă oarecum tot ceea ce știmp despre originea ciocolatei.

Susră foto: smithsonianmag.com

Pudra de Cacao a fost extrem de importantă pentru Mesoamericanii înainte de sosirea europenilor. Semințele de cacao au fost uscate, măcinate și făcute într-o varietate de alimente și băuturi (dar nu ciocolată solidă – care nu a fost inventată decât în anii 1850). Cu toate acestea, există mai multe lucruri neștiute despre povestea pudrei delicioase, așa cum autorii studiului, condusă de Sonia Zarrillo de la Universitatea din Calgary, subliniază în lucrare:

„Cacao a fost foarte importantă din punct de vedere economic și politic, deoarece semințele au reprezentat o marfă-cheie în comerț, au fost folosite ca plăți tribut și ca moneda, fiind cultivată în plantații mari. Diferitele băuturi din ciocolată, și mai ales spuma cremoasă creată de ei, au avut un rol important în ritualuri, sărbători și consum de către elită, iar navele specializate au fost folosite pentru pregătirea, depozitarea și servirea lor. Pudra de Cacao, păstăile, semințe și băuturi au fost, de asemenea, asociate intim cu miturile și zeii lor.”, menționează studiul.

Mai multe detalii legate de povestea delicioasă a cicolatei le găsiți aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.