22 ianuarie 2022, 5:08

Noile cifre despre vaccinul  AstraZeneca. Ce eficacitate are

Au venit și noile cifre despre vaccinul  AstraZeneca, ca urmare a unui sturiu realizat în Statele Unite pe zeci de mii de persoane. Nu mai puțin de 32.400 de subiecți au participat.

Studiul a fost realizat de însăși compania farmaceutică și arată o eficacitate urșor redusă decât cea anunțată inițial în mod oficial.

Astfel, acum AstraZeneca a anunțat că vaccinul său contra Covid-19 are o eficiență de 76% în prevenirea bolii simptomatice (față de 79% anunțată luni la prezentarea datelor preliminare).

”Analiza primară confirmă analizele preliminare făcute pănă acum și faptul că vaccinul nostru contra Covid-19 este foarte eficient la adulți”, a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al AstraZeneca.

Compania a spus că va cere autorizarea de urgență în SUA în următoarele săptămâni, ultimele date fiind deja prezentate unui comitet independent de supraveghere a testelor clinice.

AstraZeneca a subliniat din nouă că produsul, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, este 100% eficient contra formelor severe sau critice al bolii, scrie Los Angeles Times.

De asemenea, a spus că vaccinul a avut o eficacitate de 85% la adulții de peste 65 de ani.

Rata de eficacitate de 76% este mai mică decât cele de aproximativ 95% raportate de Pfizer / BioNTech și Moderna.

Vaccinul AstraZeneca este, totuși, văzut drept crucial în combaterea coronavirusului la nivel global, fiind mai ieftin și mai ușor de transportat decât produsele rivale. A fost aprobat pentru utilizare în peste 70 de țări.

Citește și:

A apărut o nouă variantă, dublu mutantă, a coronavirusului


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.