17 ianuarie 2022, 8:55

Nou tratament pentru cancerul de sânge. Ce se întâmplă cu celulele sănătoase

Cercetătorii de la Universitatea din Arkansas au testat cu succes un laser care poate detecta celulele canceroase în timp real. Tehnologia este complet non-invazivă și are potențialul de a schimba în mod semnificativ modalitatea de progres al metastazelor.

Raționamentul din spatele tehnologiei revoluționare este de a ucide celulele canceroase înainte de a fi capabile să se răspândească prin organism – cauza principală a deceselor legate de cancer. Prin intermediul acestui laser, celulele canceroase ajung să absoarbă mai multă energie termică decât celulele obișnuite, ceea ce provoacă distrugerea celulelor tumorale, conform Science Alert.

„Utilizarea laserelor a revoluționat diagnosticul și tratamentul bolilor. Însă, din cauza mărimii impresionante a laserului, acesta nu a putut fi utilizat în multe aplicații medicale la nivel celular”. Cu toate acestea, rezultatele sunt promițătoare: „La un pacient, am distrus 96% din celulele tumorale”, spune Vladimir Zharov, autorul studiului publicat in Science Translational Medicine, potrivit sursei menționate anterior.

Nu este primul dispozitiv de acest fel, dar Zharov susține că este primul care are dă rezultate la om. Zeci de dispozitive au încercat ceva similar, incluzând un dispozitiv purtat pe mâini, creat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan. Noul dispozitiv are un alt avantaj important: poate scana un litru de sânge într-o oră – mult mai rapid decât alte dispozitive existente.

FOTO cover latercera.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.