9 decembrie 2023, 11:24

Nouă colecție de literatură: Biblioteca de Proză Contemporană

Biblioteca de Proză Contemporană  este numele unei noi colecții care debutează pe piață cu noi cinci titluri.

Doina Ruști coordonează la editura Litera o această colecție – care debutează cu cinci povești plasate în zilele noastre, diferite ca registru, fiecare reprezentând o noutate stilistică.

Biblioteca de  Proză Contemporană- ce cuprinde?

Romanul Paturi oculte de Doina Ruști inaugurează noua Bibliotecă Litera, urmat fiind de romanele Cuibul bufniței de Tudor Runcanu, I Put a Spell on You… de Allex Trușcă, Cimitirul trandafirilor de Cristi Nedelcu și de un volum de proză scurtă, Kyparissia de Alexandra Niculescu.

Colecția își propune să acorde atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, să întregească peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite:

„Biblioteca… a venit în mod firesc, după ani mulți în care am citit texte primite de la scriitori pe care nu-i văzusem niciodată, multe dintre ele interesante, excelent scrise, încât îmi părea rău că nu puteam să le sprijin altfel decât printr-o recomandare convențională, nefolositoare de multe ori”, spune Doina Ruști. “ Acesta a fost un punct de pornire. Dar, pe măsură ce se contura ideea unei colecții, realizam că mă alătur unui vis comun, unei părți importante a vieții – care este cultura națională.“

Călătorii fabuloase, orașe abulice, întâmplări cotidiene ori experiențe metafizice – iată doar câteva dintre temele abordate.

Cărțile sunt disponibile pe litera.ro, iar în zilele imediat următoare le veți putea găsi în librăriile din toată țara.

Toate titlurile colecției Biblioteca de Proză Contemporană vor fi disponibile pentru cititori atât în format clasic, pe hârtie, cât și în format ebook.

Sean Connery suferea de demență

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol