14 ianuarie 2023, 8:46

Novak Djokovic va fi expulzat din Australia. Adio, Australian Open!

Gata, s-a încheiat saga Djokovic! Adio, Australian Open pentru marele tenisman. Acesta va fi expulzat din Australia, căci viza sa de intrare a fost anulată a doua oară.

Apelul jucătorului de tenis a fost respins. Sârbul a pierdut  procesul în instanță și trebuie să părăsească Australia.

Sârbul va fi obligat să părăsească Australia, după ce trei judecători ai Curții Federale au dat dreptate guvernului în decizia de a-i anula viza. Decizia a fost luată în unanimitate.

Ce s-a petrecut la tribunal?

Avocaţii sportivului au susținut că decizia de a anula viza este invalidă, fiind ilogică, iraţională sau nerezonabilă. La rândul său, apărătorul ministrului Imigraţiei spune că motivele invocate de apărătorii lui Djokovic nu stau în picioare.

Șeful completului de judecată James Allsop a spus că „este un caz foarte complicat și este imposibil de ajuns la un acord între cei trei judecători atât de repede, dar cazul va fi soluționat cu celeritate din cauza implicațiilor sale”.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovic au durat între orele 00:30 şi 05:30 (ora României), cu o pauză de o oră.

Judecătorul James Allsop, împreună cu ceilalți doi magistrați, au dispus și ca sârbul să suporte toate cheltuielile de judecată pentru proces, scrie digisport.ro.

Presa din Serbia a aflat și câți bani trebuie să dea mai exact din buzunar Djokovic, iar suma este uriașă. Conform Telegraf, „Nole” trebuie să plătească Guvernului Australian 500.000 de dolari, adică aproximativ 438.000 de euro.

Echipa legală a lui Djokovic a acceptat acești termeni, ca urmare a deciziei de a nu folosi o cale de atac suplimentară. Ulterior, cel care e responsabil de anularea vizei, Alex Hawke, a salutat decizia unanimă a Curții Federale.

Sârbul, care a intrat în Australia pe 5 ianuarie, fără să fie vaccinat împotriva COVID-19 și a fost dus într-un centru de detenție pentru imigranți, a urmărit procesul din biroul avocaților săi, care s-au străduit să aibă pledoarii cât mai argumentate pentru a-i convinge pe cei trei judecători.

Reprezentantul sârbului a subliniat că minstrul imigrării, Alex Hawke, cel care i-a anulat viza liderului ATP, „nici nu a citit documentul primit de la jucător”, care îl scutea de vaccin.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol