28 noiembrie 2022, 20:44

Nu 300.000, ci 1.000.000 de persoane vor fi mobilizate. Paragraful secretizat din decretul lui Putin

În decretul de mobilizare există un punct, șapte, secretizat, care permite Ministerului rus al Apărării să înroleze un milion de persoane. Acest lucru a fost dezvăluit de Novaia Gazeta.

e site-ul portalului de informații juridice a fost publicată o scanare a decretului lui Vladimir Putin privind introducerea „mobilizării parțiale” în Rusia. Al șaptelea punct al decretului este marcat „pentru uz oficial”.

Ulterior, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, secretarul de presă al Kremlinului Dmitri Peskov a afirmat că articolul secretizat se referă la numărul de rezerviști care ar putea fi chemați pentru serviciul militar.

„Singurul lucru pe care îl pot spune este că Serghei Șoigu a spus în declarațiile sale: ‘300 de mii de oameni’. Aici vorbim despre numărul de până la 300 de mii de oameni”, a precizat Peskov.

O sursă din cadrul Administrației Prezidențiale subliniază că, la început, s-a discutat problema clasificării întregului edict ca fiind restricționat pentru uz oficial – acest lucru a fost susținut de reprezentanții Ministerului Apărării. Ulterior, potrivit sursei, s-a luat decizia de a marca doar al șaptelea punct, care se referea de fapt la numărul celor care trebuiau mobilizați.

„Cifra a fost corectată de mai multe ori, iar în cele din urmă s-a oprit la un milion”, a declarat sursa.

Novaia Gazeta subliniază că eticheta „pentru uz oficial” este cel mai înalt nivel de clasificare a informațiilor, în conformitate cu legislația rusă, peste documentele care sunt clasificate drept „secret” sau „strict secret”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol