23 octombrie 2020, 15:03

NUMMO – povestea primei aplicații de logopedie din România

Aplicația „NUMMO Kids” este prima aplicație de logopedie în limba română care se adreseză copiilor sau adulților cu implant cohlear și oferă suport pentru exersararea exercițiilor acasă, scurtând astfel timpul de recuperare.

Aceasta va fi lansată pe data de 18 decembrie pentru prima data în variata pentru Android, urmând ca mai apoi, în decurs de două săptămâni să apară și varianta IOS. Lansarea se va anunța pe pagina oficială de facebook: logopedia.ro, împreună cu site-ul aplicatiei: nummo.uberpixelpro.com

Aplicația „NUMMO Kids” a prins astfel viață din dorința de a aduce pe piața românească un instrument inovativ si la îndemâna oricui, care să ofere sprijin și îndrumare de specialitate. Originialitatea aplicației constă în faptul că prezintă totul sub forma unui joc, lucru ce facilitează întregul proces de recuperare.

Din acest motiv, o echipă de specialiști cu experiență de peste 15 ani în domeniul dezvoltării software și al designului, au dezvoltat un proiect care să aducă un impact pozitiv pe piață. Astfel, încă din anul 2017 și până în prezent s-a lucrat constant la dezvoltarea aplicației de logopedie.

Povestea „Nummo” a cărei personaj central este un vrăjitor simpatic care te „plimbă” prin lumea cuvintelor. Platforma cuprinde acum peste 100 de exerciții care își propun să resolve mai multe probleme.

Aceasta reușeste să reducă semnificativ costurile pentru materialele didactice ale copiilor, prin intermediul multiplelor exerciții speciale. Mai mult decât atât, aplicația oferă și posibilitatea evaluării eficiente într-un timp scurt și va putea crește numărul de ședințe prin reducerea timpului în care se pregătesc materialele de lucru.

Un alt aspect interesant al acestei aplicații este acela că poate fi folosită cu success chiar și de către logopezi în cabinet. Aceasta oferă din start acces la numeroase tipuri de exerciții interactive, care pot fi recomandate cu ușurință în pauzele dintr-o ședință efectivă de logopedie.

Astfel, folosirea acestei platforme ar putea aduce schimbări majore în ceea ce privesc costurile legate de materialele de lucru. Mai mult decât atât, prin intermediul acestei platforme, specialistul are posibilitatea de a evalua din aplicație copilul, ba chiar să îi seteze și o „temă pentru acasă”, în funcție de problemele identificate în cabinet. Platforma vine și cu un set de statistici prin care un logoped sau un părinte poate să vadă evoluția pe care a făcut-o copilul în timpul jocului.

Nummo vine și cu alte surprize pentru utilizatorii ei. Dezvoltatorii săi au gândit și un set de premii pe care utilizatorii le pot revendica când ajung în punctele cheie din aplicație. Premiile vor fi fizice și vor fi livrate prin curier, foarte utile pentru copii cu deficiențe de auz Acestea vor fi prezentate în detaliu pe pagina de Facebook a aplicației, imediat după momentul lansării.

Pentru că această idee a pornit din dorința de a ajuta alti oameni, punem la dispoziție un număr de licențe gratuite pentru cei care nu își pot permite un abonament lunar. Mai mult, Nummo își propune să ajute și copii care nu au posibilitatea achiziționării unei tablete, astfel o parte din fonduri vor merge în direcția aceasta.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.