25 august 2023, 7:11

O artistă din Arad realizează portrete din semințe sau nisip colorat

O artistă din Arad realizează portrete ale unor personalități din toată lumea într-o tehnică specială și neconvențională. În loc de pensule și vopsele, tablourile sunt realizate din diferite semințe și nisip fin.

Câteva lucrările semnate de Daniela Adriana Kovats sunt expuse acum la biblioteca județeană din Arad. Expoziția de artă „Ipostaze portretistice” cuprinde 40 de portrete realizate bob cu bob, printr-o tehnică specială, mozaic cu semințe de in, muştar, mac, susan, mei, rapiţă, orez sau fire de nisip colorat.

“Aici dau cu un adeziv transparent, o bucată atât cât consider eu că pot să o acoper și merg cu fiecare sămânță bob cu bob, după aceea iar mai aplic. Înainte lucrăm trei săptămâni care ca aceasta, acum lucrez mai mult pentru că nu-mi permit să stau atât de mult la un tablou, pentru că am cu spatele și cu ochii, și atunci timpul alocat bucului semințe este mult mai mic. Cam în șase luni termin o lucrare”, spune Daniela Adriana Kovats.

Expoziția poate fi vizitată până în 12 mai, între orele 9.00 și 17.00, la Biblioteca Județeană Arad. Intrarea este liberă, anunță Radio Timișoara.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol