1 august 2022, 14:49

O bacterie care provoacă melioidoza, o boală infecțioasă rară și gravă, a fost găsită în Golful Mississippi

Bacteria care cauzează o boală rară și gravă numită melioidoză a fost detectată în probe de apă și sol din Mississippi, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, scrie CNN.

“Burkholderia pseudomallei” a fost găsită în regiunea coastei Golfului Mississippi, fiind prima detectare a bacteriei în mediul înconjurător din SUA.

„Nu este clar cât timp a fost prezentă bacteria în mediul înconjurător înainte de 2020 sau cât de răspândită este bacteria în Statele Unite continentale; modelarea sugerează că în acest moment condițiile de mediu găsite în statele de pe Coasta Golfului sunt favorabile dezvoltării ei”, a precizat CDC într-un avertisment al Rețelei de alertă pentru sănătate.

Agenția a cerut furnizorilor de servicii medicale din întreaga țară să ia în considerare melioidoza ca un posibil diagnostic atunci când oamenii prezintă simptome, „deoarece melioidoza este acum considerată a fi endemică la nivel local în zonele din regiunea Coasta Golfului Mississippi.”

Simptomele melioidozei depind de locul în care o persoană este infectată, dar pot include febră, dureri sau umflături, ulcere, tuse, dureri în piept, probleme de respirație, pierdere în greutate, dureri musculare sau articulare, dezorientare, dureri de cap și convulsii. Acestea pot evolua spre afecțiuni precum pneumonia, abcese și infecții ale sângelui. Este mortală în 10% până la 50% din cazuri.

“Burkholderia pseudomallei”  se găsește de obicei în regiunile tropicale, iar cazurile din SUA sunt de obicei legate de călătorii. CDC spune că o medie de 12 cazuri sunt raportate la agenție în fiecare an.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol